Proslava Dana Europske Amazone

Proslava Dana Europske Amazone

Proslava Dana Europske Amazone uz “Veliki skok” ove nedjelje na rijeci Dravi kod Križnice

rijeka Drava

WWF s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije, općinom Pitomača i Virovitičko-podravniskom županijom u nedjelju, 13. jula, drugu godinu za redom organizuje Dan Europske Amazone, kojim se želi proslaviti prirodno bogatstvo i ljepota nevjerovatnog krajolika Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

Kako se rijeke Mura, Drava i Dunav protežu kroz pet zemalja – Hrvatsku, Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Srbiju – i proslave Dana Europske Amazone bit će organizovane u više zemalja.

U Hrvatskoj se proslava organizuje na rijeci Dravi, u Križnici s početkom u 11 sati.
Uz bogat kulturno zabavni program koji će se sastojati od nastupa nekoliko kulturno umjetničkih društva, raznih zanatlija koji će predstaviti svoje štandove sa suvenirima i ribolovnim alatima, moći će se obići i štandovi domaćih pčelara, uzgajivača konja te probatii fiš paprikaš, pečena riba, gulaš i mnoge druge domaće delicije.

Radionice za djecu, kao i turnir u odbojci na pijesku, dodatni su vid zabave koji će posjetiteljima svih dobi osigurati odličan provod!

Poznato je da djeca, ali i odrasli, uz zabavu najbolje uče i pamte, stoga će WWF povodom proslave Dana Europske Amazone, osigurati i zabavno edukativni kamion „Vodene turneje”, koji već nekoliko sedmica putuje regijom.

Uz kamion će biti postavljene brojne igre i kvizovi znanja za djecu i odrasle, kroz koje će moći naučiti više o važnosti očuvanja rijeka, te se pritom i dobro zabaviti.

Deveti po redu „Veliki skok” održat će se u 15:00 sati, kada će sudionici događaja istovremeno skočiti u rijeku Dravu i pridružiti se hiljadama ljudi diljem svijeta koji ovim simboličnim činom pokazuju da im je stalo do živućih rijeka ali i do vlastite budućnosti koja neminovno ovisi o očuvanju tih rijeka.

Uz pregršt kulturnog programa i poznati „Veliki skok” koji se u 15 sati održava u cijeloj Europi, obilježit će se druga godišnjica proglašenja UNESCO-vog Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav između Hrvatske i Mađarske