Radionica o usaglašavanju liste okolišnih problema

Radionica upravljanjem otpada

U prostorijama Privredne komore Tuzlanskog Kantona 03,11,2014g. održana je Radionica o usaglašavanju liste okolišnih problema i usaglašavanju liste prioriteta Kantonalnog plana zaštite okoliša i Kantonalnog plana upravljanja otpadom.

Druga u nizu radionica, koja je planirana u okviru projekta, Izrada Kantonalnog plana upravljanja otpada i Kantonalnog plana zaštite okolša održana je sa ciljem da prezentira listu prioriteta i probleme u zaštiti okoliša na području Tuzlanskog Kantona.

Na radionicu su bili pozvani predstavnici savjetodavnog koordinacionog odbora koje je imenovalo Ministarstvo za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Tuzlanskog Kantona ,te predstavnici općina TK.

Radionica upravljanjem otpada

Rezultat radionice je bio uspješno predstavljanje utvrđene liste prioriteta u oblasti upravljanja vodama, kvaliteta zraka, problemi prirode i biodiverziteta, zaštita šuma i upravljanje otpadom.

Konačno izrađen dokumenat možemo očekivati krajem novembra mjeseca, umeđuvremenu nam predstoji još jedna radionica gdje planiramo prezentirati akcioni plan. Nadamo se da će u decembru mjesecu dokument otići na usvajanje od strane Vlade Tuzlanskog Kantona, izjavila je Dr Irem Silajdžić, voditeljica tima ispred Instituta za hidrotehniku Građevinskog fakulteta  Sarajevo.