PREZENTOVAN SAJAM “EKOBIS 2014”

U Tuzli 19,06,2014. godine, prezentovan sajam “Ekobis 2014”

Kantonalna privredna komora Tuzla i Privredna komora Unsko-sanskog kantona, upriličile su jučer promociju 12. međunarodnog ekološkog sajma “Ekobis 2014”. Privrednicima su se obratili Nedret Kikanović predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla i Ismet Pašalić predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona. Inače, Privredna komora Unsko-sansko kantona je odmah po završetku 11. međunarodnog ekološkog sajma “EKOBIS 2013”, počela sa priprema za novu sajamsku manifestaciju koja će se desiti u 2014. godini.

DSC_0153

Nema sumnje da će kompletna tehnička priprema i program pratećih sadržaja, susretljivost i gostoljubivost domaćina, uposlenika Komore ali i Bišćana, žitelja Unsko-sanskog kantona, i ove godine privući veliki broj privrednih subjekata.

Izvanredno organizovana i do najsitnijih detalja pripremljena, veoma značajna sajamska manifestacija, upravo zbog svih pomenutih karakteristika, iz godine u godinu bilježi rast i razvoj. Posebno je značajno pomenuti da je u posljednjih nekoliko godina, pritisnutih teškim ekonomskim prilikama u cijelom svijetu pa tako i u našem regionu, rastao broj izlagača, izložbenih prostora, programskih sadržaja. Povećavan je broj zemalja iz kojih su stizali privrednici na predstavljanje svojih proizvoda, firmi, usluga.

Sajam u Bihaću će i ove godine biti izvanredna prilika za ostvarivanje novih poslovnih kontakata, također, biće i ove godine mjesto okupljanja predstavnika brojnih privrednih komora iz šire regije koji u Bihaću svake godine jačaju svoje veze, jačaju komorski sistem u cjelini. Sajam “EKOBIS” kao manifestacija ekologije, ekoturizma i ekološke industrije a koju uspješno i na visokom, evropkom niovu organizuje Privredna komora Unsko-sanskog kantona još od 2003. godine, biće održan u periodu od 4. do 7. septembra 2014. godine.

Kako su iz Privredne komore Unsko sanskog kantona najavili, očekuje se i ove godine još veći broj izlagača, iz više zemalja, veći broj posjetilaca, više aktivnosti u okviru pratećih programa i sadržaja, više prijava na ocjene kvaliteta i generalno, puno razloga zbog kojih već treba obezbijediti svoje mjesto, rezervisati i osigurati svoje pozicije, učešće na 12. međunarodnom ekološkom sajmu “EKOBIS 2014”. Ovogodišnja tema sajma je “Održivi razvoj i Eko turizam”.