Novi proizvod u obliku prefabriciranog doma

Tvrtka Vipp, danski brand koji je najpoznatiji po dizajnerskim kantama za otpad od nehrđajućeg čelika, odlučila je svojim klijentima ponuditi novi proizvod u obliku prefabriciranog doma koji je dizajniran do posljednjih detalja.

Iz tvrtke javljaju kako su se odlučili na ovaj pothvat s ciljem olakšavanja bijega u prirodu za stanovnike urbanih područja pružanjem prostranog, funkcionalnog i prilagođenog industrijski proizvedenog objekta.

Krajnji proizvod je nazvan Vipp Shelter, a radi se o jednostavnom i elegantnom pravokutnom domu napravljenog od pocinčanog čelika i stakla. Objekt zauzima 55 četvornih metara te je u potpunosti opremljen dizajnerskim proizvodima tvrtke Vipp, od pokućstva do soljenke.Vrijeme isporuke je šest mjeseci, a jednom gotova kuća možete se postaviti na bilo koju lokaciju u roku od tjedan dana.

Morten Bo Jensen, glavni dizajner u tvrtki, objašnjava svoj pristup: “Cilj nam je bio napraviti objekt koji je osmišljen do posljednjeg detalja, a na kupcu je samo da odluči gdje ga želi postaviti. Želja nam je da to budu izolirane lokacije uronjene u prirodu kako bi se granice između okoliša i stanovanja izbrisale te stanarima omogućilo maksimalno uživanje i opuštanje usred prirode“.

Ono što čini ovaj prefabricirani dom zaista posebnim je visoka cijena od 485 hiljada eura, ali i činjenica da klijent ne može mijenjati niti jednu značajku kuće, već mora zaista voljeti i živjeti Vipp-ovu industrijsku estetiku.