Tribina u O.Š. ” Branko Radičević ” Ravno Selo

OZON - RAVNO SELO 16 09 2014 13

Održana Tribina u O.Š. ” Branko Radičević ” Ravno Selo

Ekološki pokret Vrbas je neprofitna nevladina organizacija osnovana u Vrbasu voljom grupe građana, na zajedničkoj ideji očuvanja prirode, duhovnog nasljeđa i širenja ekološke svijesti.

OZON - RAVNO SELO 16 09 2014 12

Jučer je obilježen Svjetski dan zaštite ozonskog omotača Tribinom u O.Š. “Branko Radičević” iz Ravnog Sela. Pomoć u organizacji dobili su od školskog Tima za zaštitu okoliša, jedinog ove vrste u našoj sredini. Kao uvod, prikazali su hrvatski animirani film OZZY OZON, u produkciji Ministarstva za okoliš RH i UNEP-a.

U nastavku su sa globalnih prešli na lokalne ekološke teme. U fokusu se našla problematika priključenja na kanalizacijsku mrežu, štetnost septičkih jama i lokalna deponija. Aktivnu diskusiju većine sudionika, djece, roditelja i drugih ravnoselaca kanalizirali smo kroz pitanja odgovornim ljudima u Općini: “Kada će se omogućiti priljučenje na kanalizaciju u Ravnom Selu? Hoće li Općina olakšati građanima da se priključe? Kada će se srediti deponija? … “, bila su pitanja koja su sudionici postavili i potpisali na zajednički dokument, a koji smo predali u lokalnu samoupravu! Nadamo se da odgovorni neće ignorirati glas “Ravnoselaca”!

Ekološki tim iz Ravnog Sela odmah je podijelio letke o štetnosti septičkih jama u sva kućanstva i poslovne subjekte u svom mjestu.

Ova aktivnost je dio  kampanje “Priključi se na kanalizaciju”, koju podržava Pokrajinsko tajništvo za urbanizam, graditeljnjtvo i zaštitu okoliša , Opština Vrbas , JKP “Standard” Vrbas i naši civilni partneri CEP , Ekološki centar “Stanište” i