Radna akcija

Radna akcija

Radna akcija uređenja obale kanala u Kucuri

Ekološki pokret Vrbasa je neprofitna nevladina organizacija osnovana u Vrbasu voljom grupe građana, na zajedničkoj ideji očuvanja prirode, duhovnog nasljeđa i širenja ekološke svijesti.

Radna akcija 1

Svojim dobro organizovanim akcijama čišćenja , uveliko doprinosi očuvanju okoliša i stvaranju čistijeg ambijenta. Kako bi potaknuli mlade ljude da se brinu za okoliš, akcije čišćenja su veoma dobar povod za druženje i učenje o važnosti očuvanja prirodnih rijeka i čistog okoliša.

“Od 25. do 27 jula pružili smo podršku Kucurski omladinskokm udruženju (KUM) u  njihovoj velikoj radno edukativnoj akciji u njihovom selu,  koju već tradicionalno  četvrtu godinu održavaju . U petak, 25. jula smo organizirali radnu akciju uređenja  akvatorije kanala Bogojevo – Vrbas u Kucuri kraj prevodnice.

Pored KUM-ova, akciju smo izveli s našim partnerima iz JKP Standard Vrbas, VP    Bačka Vrbas, poduzetnik Aki iz Vrbasa, Vode Vojvodine, RJ Vrbas, MZ Kucura,  udruženje sportskih ribolovaca Smuđ iz Kucure i nekoliko susjeda!

U subotu su naši volonteri dali svoj doprinos uređenju Kucure uz gotovo tristo ostalih mladih ljudi, koji su došli iz cijele Srbije i nekoliko okolnih zemalja. A u nedjelju je bio dan edukacije i relaksacije na Peletovom salašu kraj sela, na kojem smo održali radionicu za mlade akcijaše pod nazivom Harmonizacija odnosa aktera u lokalnoj zajednici”, izjavio je predsjednik  Ekološkog pokreta Vrbasa Ratko Đurđevac.