Otvoren sajam EKOBIS 2014.

Sajam Ekobis 1

Svečanim presijecanjem trake, dana 4. 9. 2014.godine otvoren je dvanaesti Međunarodni ekološki sajam zdravog života pod nazivom EKOBIS -2014., koji je ove godine tematski posvećen održivom razvoju i ekološkom turizmu.

Sajam Ekobis 2014

Ovogodišnji EKOBIS otvorila je ministrica Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sasnkog kantona Sinha Kurbegović, federalna ministrica okoliša i turizma Branka Đurić, direktor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH Safet Harbinja, gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević i predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona Ismet Pašalić.

Organizaciju ovogodišnjeg sajma podržali su Vlada Unsko-sanskog kantona, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vanjskotrgovinska komora BiH i grad Bihać. Tokom četiri dana održavanja EKOBIS posjetiteljima će se predstaviti preko 250 izlagača iz sedam zemalja, a isti je kao i do sada, smješten na Gradskoj otoci u Bihaću.

Federalna ministrica Ministarstva okoliša i turizma Branka Đurić i direktor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH Safet Harbinja, u okviru posjete Međunarodnom ekološkom sajmu EKOBIS 2014. posjetili su štand Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona.

Posjeta Ekobis 2014

Na štandu su predstavnici federalnog nivoa vlasti, ali i brojni predstavnici općina, javnih preduzeća i ustanova, privrednih društava, nevladinih organizacija, te mnogobrojni građani, dobili informacije o svim projektima koje je Ministarstvo provodilo u proteklom periodu, kao i sa planiranim aktivnostima i budućim projektima sa kojima želimo unaprijediti uslove za zaštitu prirode i čovjekove okoline na području našeg kantona.

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona već treću godinu za redom izlaže na ovom sajmu i ima jedan od najposjećenijih štandova uopće.