BT potpisao ugovor vrijedan £440m sa UK vjetroelektranama

Fallago Rig

BT je potpisao dugoročni ugovor ( PPAs ) u vrijednosti od £440m sa tri vjetroelektrane u Škotskoj, Walesu, i Lancashire. Ugovor će osigurati više od 100Mw energije od obnovljivih izvora energije, da bi se pomoglo Velikoj Britaniji. Energija će biti osigurana od strane 48 turbina Fallago Rig vjetroelektrane,  koja se nalazi 35 km jugoistočno od Edinburgha u Scottish Borders, Heysham South nove vjetroelektrane u Lancashire, i devet turbina Mynydd Bwllfa vjetroelektrane u južnom Walesu.

Fallago Rig

Britanski telekom će kupiti 50%  od proizvodnej energije od vjetroelektrane  Fallago Rig, što će biti dovoljno za uskladiti potrošnju energije čitave Škotske, u poslu vrijednom oko £300m u slijedeća dva desetljeća. Njegov 15 godina ugovor od £100m sa Mynydd Bwllfa će osigurati dovoljno struje kako bi se odgovorila na 50% potražnje Britanskog Telekoma u Walesu.

Britanski Telekom je takođe osigurao 15-o godišnji ugovor o kupovini električne energije iz nove Heysham South vjetroelektrane u Lanchasieru, vrijedan oko £40m.

PPAs sa Britanskim Telekomom podržava izgradnju u oba mjesta, u Walesu i Lncashireu.

Pennant Walters ( Mynydd Bwllf ) Ltd trenutno gradi Mynydd Bwllfa , u blizini Hirwaun, dok će graditelj Banks Group Ltd početi izgradnju tri turbine Heysham South vjetroelektrane, u blizini Lancastera, u narednih nekoliko mjeseci.

Britanski Telekom je veliki potrošač električne energije u Velikoj Britaniji, koristeći oko 2Twh u 2013/2014, smanjilo je njihovu potrebu za pokretanje poslova  za pet uzastopnih godina, što im jr donjelo uštedu više od £131m u troškovima energije.

Rob Wiliams, voditelj odjela opskrbe energijom u Britanskom Telekomu rekao je: ” Ovi veliki dugoročni ugovori su glas povjerenja  Velike Britanije u obnovljive izvore energije i podrška Britanskog Telekoma za stalno opredeljenje  za energijom iz obnovljivih izvora. ”

” Oni ne samo da nam daju dugoročnu cijenu sigurnosti već i omogućavaju potporu lokalnim gospodarstvima u kojima poslujemo , sa ” New to the planet ” ugovorom u Walesu i Lancshireu podupiremo izgradnju ove dvije vjetroelektrane.”

” U Britanskom Telekomu smo usmjereni na smanjenje vlastitih emisija ugljikovog dioksida, tako što pružamo proizvode i usluge koje pomažu da svi živimo sa resursima planete. Moramo smanjiti emisiju ugljikovog dioksida iz vlastitog poslovanja na 25,5% na globalnoj razini u toku 2013/2014 godine.”

” Ova tri ugovora pojačali su našu predanost da napravimo pozitivan doprinos u društvu i okolišu.”

Britanski Telekom jedini je dobavljač energije iz obnovljivih izvora, Npower, je blisko surađivao na sva tri projekta, razvijajući novi proces opskrbe u Škotskoj da omogući moć  Britanskom Telekomu i osigura da potrošnja energije bude usklađena ekvivalentnim količinama iz Fllago Riga.

Wayne Mittchell, direktor industrijskog komercijalnog tržišta, Npower, rekao je: ” Kao dugoročni partner sa Britanskim Telekomom, mi razumijemo važnost njihove strategije za bolju budućnost i učinit ćemo sve što je u našoj moći da se razviju prolagođena riješenja,  koja će im pomoći da ostvare ciljeve održivosti.”

” U Škotskoj, pitali smo in-house stručnjake za razvoj inovatinog riješenja prijenosa, koje bi značilo da bi Britanski Telekom bio u mogućnosti koristiti energiju vjetroelektrane. Riješenje je oduzelo šest mjeseci, ali to pokazuje šta se može postići kada se radi ruku pod ruku sa nekim od naših klijenta.”

Britanski Telekom je kupio obnovljivu energiju iz Npowera, od 2000 godine i počeo da proizvodi 100% svoje električne energije u Velikoj Britaniji iz obnovljivih izvora, nakon potpisivanja novog ugovora 2012 godine. Britanski Telekom, izvješće od 2013 / 2014 bolje pokazuje da kompanije rade opsežno, ostvarujući odgovorno i održivo poslovanje u srcu samog poslovanja.