JAVNI POZIV za edukaciju „Stručnjak za toplotnu izolaciju ovojnice objekta“

Centar za ekologiju i energiju organizira obuku druge generacije "Stručnjaka za toplotnu izolaciju ovojnice objekta".

IMG_3698

Obuka je namijenjena osobama koje su završile III ili IV stepen građevinske škole. Obuka će biti održana od 30.3. do 15.5.2015. godine i trajati će 7 sedmica (od ponedjeljka do petka po 8 časova dnevno) ukupno 280 časova.

Nakon prikupljanja prijava za obuku će biti odabrano 12 učesnika, koji pokažu potreban nivo motivacije i predznanja. Na kraju obuke se polaže završni ispit i dobija diploma. U okviru obuke će biti obrađene teme vezane za energetsku efikasnost u zgradarstvu, mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije i poduzetništvo.

Važan dio edukacije je praktični rad, a obavljat će se na modelima i stvarnim objektima uz primjenu odgovarajućih materijala. Edukatori su iz BiH i Švicarske. Najuspješniji, koji pokažu interesovanje za osnivanje vlastitog biznisa će dobiti finansijsku i stručnu podršku za pokretanje vlastitog biznisa. Učesnici će plaćati samo dio troškova edukacije.

U okviru programa će biti obezbijeđeni priznati eksperti, prostor, modeli, objekti za praktični rad, građevinski materijal, alat i stručna literatura. Posebne pogodnosti: najangažiraniji učesnici će dobiti stručnu i finansijsku podršku za osnivanje vlastitog biznisa; završni ispit će se polagati pred profesorima iz Polybau škole.

IMG_5185

Za one koji polože ispit, Certifikat o uspješno završenoj obuci će biti izdat na bosanskom, njemačkom i engleskom jeziku; certifikat će biti potpisan od Polybau škole, Službe za zapošljavanje TK i Centra za ekologiju i energiju i biti će evidentiran u bazi podataka kod nadležnog biroa za zapošljavanje. Projekt „Start up energy+housing - Energetska efikasnost u zgradarstvu“ se implementira u saradnji sa Polybau školom iz Švicarske, Službom za zapošljavanje TK, Građevinsko-geodetskom školom iz Tuzle i Gradom Tuzla.

Zainteresovani polaznici trebaju do 18.3.2015. dostaviti popunjen prijavni obrazac na e-mail:alma.kovacevic@ekologija.ba, fax: 035 249 311; ili lično u prostorije Centra za ekologiju i energiju.

Prijavni obrazac možete preuzeti na:http://www.ekologija.ba/index.php?w=n&s=o&id=488.

Za više informacija 035 249 310.

 

Powered by WordPress. Designed by WooThemes